Bloc personal,

dijous, 30 de setembre del 2021

El almanaque de mi padre - 2: La belleza de mi madre (1994)

[144]

Valoració



Fitxa tècnica

Jiro Taniguchi (guió, dibuix i tinta)
(Chichi no Koyomi - A Journal of My Father)

[ Manga seinen ] (ed. 2001)
Editorial Planeta-DeAgostini

4 capítols - 96 pàgines - 148 x 210 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Al morir el seu pare, que feia anys que no veia, Youchi assisteix al seu funeral amb certa sensació d'allunyament emocional. El seu pare és per a ell un virtual desconegut, pel que mai ha sentit massa afecte i a què ha arribat a considerar com un ésser mediocre i fosc. A través de records borrosos, de comentaris de persones properes del seu pare i de fotografies, el nostre protagonista anirà recomponent una imatge més complexa del seu pare al mateix temps que llançant nova llum sobre la seva relació amb ell i amb la seva mare.”

Crítica

Sap com explicar una història…

Si bé és veritat que quan has llegit un parell de Taniguchi tots els personatges et semblen el mateix i, personalment, pot arribar a cansar, cal reconèixer-li el mestratge en explicar històries ben construïdes i relatades.

Els primers quatre capítols del primer volum parlava del que ell recordava per ell mateix o per boca dels seus familiars sobre el seu pare. En aquests quatre capítols que formen el segon volum coneixem els motius de la separació dels seus pares, el retrobament amb la seva mare, una nova mare i les seves motivacions per superar la situació familiar al final de secundària..

Potser no ho vaig explicar en el primer volum, però tot això és el que es parla en la vetlla del difunt, de cos present, a un metre dels assistents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada