Bloc personal,

dimarts, 7 de setembre del 2021

Nausicaä del Valle del Viento - 2 (1983)

[130]

Valoració



Fitxa tècnica

Hayao Miyazaki (guió, dibuix i tinta)
(Kaze no Tani no Naushika - Nausicaä of the Valley of the Wind)

[ Aventura, fantasia, ciència ficció ] (ed. 2001)
Planeta deAgostini

10 capítols(?) - 168 pàgines - 182 x 255 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Una civilització tecnològicament molt avançada va desaparèixer, deixant una Zona Contaminada, coberta per un bosc de microbis que produïen gasos verinosos. Els éssers humans es van agrupar en petits regnes situats fora de l'abast d'aquesta zona. La Vall del Vent està habitada per unes 500 persones, protegides dels gasos per un fort vent que impedeix que els arribin directament.”

Crítica

M’atrapa l’embolic de la història…

Doncs sí, es pot dir que el primer volum coincideix amb la pel·lícula –amb totes les llicències argumentals possibles, és clar– i partir d’aquí tot es nou.

Hi ha un punt que es fa liat seguir la història per la quantitat de personatges i faccions que hi surten, però penso que val molt la pena. A més, no cal dir com dibuixa Miyazaki, amb un sentit espaial i de moviment increïble. Es fa difícil no imaginar-te la història en moviment.

Ja ho vaig explicar en el volum primer, la història, a part de ser tot el pro-ecològic que vulguis, és una història de batalles. Fins ara eren batalles aèries i ara comencem a veure què passa a nivell de terra, però mantenint sempre la perspectiva aèria. Nausicaä és un ser de llum amb tot tipus de poders, alguns que ja hem conegut en el primer volum i altres els anem descobrint ara; alguns només són variacions del que ja hem vist.

I el “dolent de la pel·lícula” són els pro-religiosos Durku.


Col·lecció

Nausicaä del Valle del Viento - 1 (1983)
Nausicaä del Valle del Viento - 2 (1983)
Nausicaä del Valle del Viento - 3 (1984)
Nausicaä del Valle del Viento - 4 (1991)
Nausicaä del Valle del Viento - 5 (1993)
Nausicaä del Valle del Viento - 6 (1994)

(* Originalment, la publicació eren set volums i corresponien als anys 1982, 1983, 1984, 1987, 1991, 1993 i 1994. No sé el perquè aquí s’ha publicat en sis volums i, imagino que per fer-los tots iguals en pàgines, hauran redistribuit els capítols. Per això la diferència de dates de publicació que he posat segons el criteri que m’ha sortit a mi dels collons.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada