Bloc personal,

dilluns, 13 de setembre del 2021

Pig (2021)

[1088]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Michael Sarnoski
Guió: Vanessa Block,Michael Sarnoski
Actors: Nicolas Cage,Alex Wolff,Adam Arkin

[ Drama, thriller ] 1h 32min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Un caçador de tòfones que viu sol al desert de Oregon ha de tornar al seu passat a Portland a la recerca del seu estimat porc alimentador després de ser segrestada.”

Crítica

O és molt bona i no l’he sabut entendre o és molt dolenta…

El cas és que no passa res. Molt avorrida, inversemblant i no aporta res.

Resum (amb espòilers)

Robin "Rob" Feld és un antic xef amb seu a Portland convertit en recol·lector de tòfones reclusiu i asocial. Viu a una cabana situada als boscos d’Oregon, caça tòfones amb l’ajut del seu preuat porc alimentador. Ven les tòfones a Amir, un proveïdor jove i sense experiència d’ingredients de luxe a restaurants de gamma alta. Una nit, Rob és agredit per assaltants no identificats que també li roben el porc. Acudeix a Amir, que l’ajuda a localitzar un grup de drogodependents empobrits sospitosos per un altre caçador de tòfones local que n’és el culpable. Afirmen haver donat el porc a algú del centre de Portland. Rob i Amir s’infiltren en un ring de lluita subterrani dirigit per Edgar, un vell conegut de Rob, que proporciona una altra pista sobre el parador del porc de Rob.

L’endemà al matí, Amir esmorza ell i Rob i expressa la seva admiració per Rob com a xef; El matrimoni dels pares d'Amir va ser infeliç, però Amir recorda que els seus pares estaven més contents després d'un sopar al restaurant de Rob fa molts anys, abans que la seva mare es suïcidés. Seguint l'exemple d'Edgar, Rob demana a Amir que es reservi a Eurydice, un restaurant contemporani de moda. Mentrestant, Rob visita la casa on solia viure amb la seva dona Lori, la mort de la qual va obligar Rob a retirar-se de la societat.

A Eurydice, Rob demana reunir-se amb el seu cap de cuina, Derrick, un antic pastisser del restaurant de Rob. Rob critica amb empatia, però amb empatia, Derrick per haver obert un restaurant contemporani en lloc del pub que sempre volia dirigir. Aclaparat pel record del seu somni i la realitat de les seves circumstàncies actuals, Derrick confessa que el ric pare d'Amir, Darius, estava darrere del robatori del seu porc, del qual coneixia després que Amir li informés de la seva existència. Rob acaba enfadat amb la seva parella amb Amir abans d’anar a enfrontar-se a Darius a casa seva. Darius li promet 25.000 dòlars a canvi del porc i amenaça a Rob amb la mort del porc si continua la seva recerca. Després que Amir visiti la seva mare (que està viva però està en coma, donant a entendre que el seu intent de suïcidi va fracassar), va a buscar a Rob de la casa de Darius. Rob admet a Amir que en realitat no necessita el seu porc per caçar tòfones, però simplement aprecia la seva companyonia i l'estima. Llavors demana a Amir que l'ajudi a recuperar el porc d'una altra manera.

Rob recupera una baguette del seu antic forner, mentre que Amir obté ingredients especials, inclosa una ampolla de vi de la col·lecció personal de Rob i Lori, que es troba al mausoleu que conté el cos de Lori. Després de colar-se de nou a casa de Darius, Rob i Amir cuinen i serveixen el sopar a Darius, el mateix maridatge de plats i vins que Rob va preparar per Darius i la seva dona anys abans al seu restaurant. Darius és plorat per l’àpat i es retira al seu despatx. Quan Rob torna a preguntar on és el seu porc, Darius confessa que els drogats que va contractar per portar-la l'havien maltractat, cosa que va provocar la seva mort; Rob està devastat. Un Amir penedit fa que Rob torni a la taverna Skyline on l’havia recollit per primera vegada. Tot i la negligència d'Amir, Rob decideix reprendre la seva associació amb ell. En tornar al seu bosc, Rob es renta la cara ensangonada al llac abans de tornar a la seva cabana per tocar una cinta que Lori va gravar d’ella mateixa cantant-li "I'm on Fire" de Bruce Springsteen per al seu aniversari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada