Bloc personal,

dimarts, 7 de setembre del 2021

Kyaputen Hârokku (2013) (Harlock: Space Pirate)

[1085]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinji Aramaki
Guió: Leiji Matsumoto (manga), Harutoshi Fukui, Kiyoto Takeuchi
Veus de doblatge: Yû Aoi, Jessica Boone, Ayano Fukuda

[ Animació, aventura, ciència ficció ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (6,4):
“La humanitat es mor. Només un home pot fer-hi res, el capità espacial Harlock, però la Coalició Gaia no s’aturarà en res per acabar amb ell.”

Crítica

No hi ha per on agafar-la, però m’ha entretingut…

Visualment és atraient i amb la suficient acció perquè no t’avorreixis, però és voler convertir en seriosa una cosa que era el disbarat més gran ja des de bon començament (1977). Està totalment fora de context i el 3D no ajuda. Apte només per a coneixedors nostàlgics.

Resum (amb espòilers)

A mesura que els recursos disminueixen, cinc-cents mil milions de colons tornen a la Terra, provocant la guerra de tornada pels recursos restants de la Terra. La cruenta guerra només acaba quan un govern autoritari, la Gaia Sanction, declara a la Terra un planeta sagrat prohibit a la humanitat. Amb l'ajut de quatre vaixells imparables impulsats per tecnologia alienígena, la flota de Harlock impedeix la recolonització de la Terra fins que un tractat permeti la immigració de l'elit diplomàtica. Enrabiat per aquesta traïció, Harlock activa la sanció Gaia. Amb el seu vaixell, l'Arcàdia, molt malmès, Harlock desferma la matèria fosca del vaixell. Amb la intenció d'emmagatzemar la Terra en un camp de força protector, en canvi, es torna inhabitable. L'Arcàdia sobreviu però canvia per sempre. Ara, un pirata immortal, Harlock promet expiar.

Gaia enfosqueix l’estat de la Terra amb un holograma gegant per mantenir el poder. Harlock i la seva tripulació roben 100 ogives de la sanció de Gaia per "començar de nou". L’almirall Isora recluta el seu germà petit, Yama, per matar Harlock. Yama accepta, desesperada per expiar un accident infantil que va paralitzar Isora i va ferir críticament el seu amor mutu, Nami. Harlock, conscient del seu pla, permet a Yama infiltrar-se en la seva tripulació. Durant una missió per instal·lar la penúltima ogiva, Yama s'assabenta que el pla de Harlock és alterar la seqüència de temps i alterar la història fent explotar les ogives en llocs estratègics de tot l'univers. Quan la missió es torça, Yama es condemna a salvar un company de tripulació. Harlock rescata a Yama, que breument considera executar Harlock. A bord de l'Arcadia, les paraules i l'actitud de Harlock i l'acceptació de la tripulació convencen Yama de seguir Harlock.

La sanció Gaia permet a Isora utilitzar una superarma per aturar Harlock. Harlock eludeix la flota Gaia mitjançant hologrames. Isora destrueix l'Arcàdia amb la superarma, però aquest és un altre holograma. L’autèntic Arcàdia emboscarà la flota, embriaga el vaixell insular d’Isora i Harlock pren a la tripulació com a ostatge. Un cop a la Terra i passada la gran il·lusió, la tripulació queda horroritzada davant el destí de la Terra. Isora revela el veritable pla de Harlock: Harlock té la intenció de destruir l'univers actual i renaixer-ne un de nou.

Sorprès, Yama fa costat a Isora i l'Arcàdia s'allunya de la Terra, aparentment per voluntat pròpia. Yama ajuda Isora i la seva tripulació a fer-se càrrec de l'Arcàdia. Amb el vaixell i la tripulació empresonats, Isora s’enfronta a Nami, que va informar a Yama dels seus plans tàctics. La Nami s’adona que ella és la font del turment d’Isora, no la Yama. La Nami provoca que Isora faci fracassar el seu suport vital. Quan la Nami mor, admet haver estimat-lo i sacrificar-se per portar-li la pau.

Isora menteix sobre la mort de Nami. Isora, descreguda i perseguit per la mort de Nami, Yama torna a la Terra, on troba un prat de flors. Yama interromp l'execució pública de Harlock i allibera la tripulació de l'Arcàdia. Yama diu que tant ell com Harlock es van equivocar i que els mostra una flor. Vencut per la possibilitat d’un pacífic «tornar a començar», Harlock abandona els seus plans anteriors i decideix exposar la sanció Gaia.

L'Arcàdia eludeix la flota de Gaia i destrueix els emissors d'hologrames de la Terra. La veritat exposada sobre l’estat de la Terra desestabilitza la sanció de Gaia, que depenia d’una veneració quasi-religiosa de la Terra per legitimar el seu govern. Desesperat per contenir la situació, el líder de la Sanció Gaia decideix utilitzar un canó de partícules del judici final per destruir Arcàdia. En adonar-se que la Terra també podria ser destruïda, Isora espatlla l’Arcàdia i l’allunya de la Terra. Ambdós vaixells s’embarquen mútuament, causant moltes baixes per ambdues parts.

Yama s’enfronta a Isora. Isora dispara a la cara de Yama, amb una cicatriu similar a Harlock. Harlock fa ferir mortalment a Isora, salvant Yama. Quan Isora els adverteix sobre el canó de partícules, Harlock remarca que Isora va ser l’única que es va mantenir fidel a la Terra. Harlock torna a desencadenar la matèria fosca de l'Arcàdia. Amb l'Arcàdia allunyat de la Terra i protegit per un escut de matèria fosca, tant la Terra com l'Arcàdia sobreviuen a l'explosió del canó. Quan Isora mor, explica que va salvar la Terra perquè sabia que la Nami i la seva mare estimaven les flors.

Després que l’accident d’Arcadia aterra a la Terra, Harlock posa el detonador final i diu que una altra guerra de tornada és inevitable. Creient que la Terra és un regal de Nami i Isora, Yama es nega a destruir-la. Agradant la seva resposta, Harlock dóna el detonador a Yama i diu que l'univers necessita el mite del capità Harlock. Quan la flota de Gaia Sanction s’enfronta a l’Arcàdia, la tripulació es desperta, aparentment curada per la matèria fosca, i el vaixell s’escapa, ara manat per Yama que es converteix en el nou capità Harlock.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada