Bloc personal,

dijous, 9 de setembre del 2021

Reminiscence (2021)

[1086]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Lisa Joy
Guió: Lisa Joy
Actors: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton

[ Misteri, romanç, ciència ficció ] 1h 56min

Sinopsi

IMDb (5,9):
“Nick Bannister, un investigador privat de la ment, navega pel seductor món del passat quan el nou client Mae canvia la seva vida. Un cas simple es converteix en una obsessió després que ella desaparegui i lluiti per conèixer la veritat sobre ella.”

Crítica

Quin avorriment!

Una pel·lícula molt correcte, molt ben feta, però tan avorrida que m’ha costat arribar al final. Ni tan sols un gir final inesperat… res, no té res.

Resum (amb espòilers)

En un futur pròxim, el canvi climàtic ha provocat que els mars pugessin i inundessin Miami. Les temperatures diürnes extremes han obligat la majoria de la població a viure de nit.

Nick Bannister i la seva amiga i companya veterana Emily "Watts" Sanders operen un negoci que permet reviure records específics. Watts fa funcionar l'equip mentre Nick proporciona indicacions psicològiques per ajudar els clients. Un dia, arriba una clienta, Mae, que li demana ajuda per trobar les claus que li falten. Nick se sent instantàniament atret per ella i, la nit següent, visita el club on treballa de cambrera i cantant. Mae li fa una impressió quan passa a cantar la seva cançó favorita, "On o quan". Nick i Mae comencen una relació, per a disgust de Watts, que desconfia d'ella.

Nick es desperta més tard al tanc de privacions sensorials de la seva empresa, revelant que ha reviscut la seva relació amb Mae repetidament, una pràctica perillosa que podria atrapar-lo per sempre a la memòria. Mae va desaparèixer sense una paraula fa mesos, i Nick la va buscar des de llavors.

El fiscal Avery Castillo contracta Nick i Watts per recuperar els records d’un sospitós comatós que creuen que treballava per a un cap de drogues anomenat Saint Joe. En els records de l’home, Nick veu a Mae treballant com a cambrera en un club. Ràpidament es converteix en l’amant de Saint Joe, i ell l’enganxa a "Baca", un narcòtic altament addictiu. Els records també contenen evidències de Mae, freda i freda per la seva addicció, que va robar Bash de Saint Joe i va fugir de la ciutat. Nick queda devastat en saber que Mae era addicta, cosa que Watts ja sabia.

Nick viatja a Nova Orleans i s'enfronta furiós amb Saint Joe, que diu que no sap res de Mae des que ella el va deixar. En represàlia, Saint Joe fa que els seus homes intentin ofegar Nick, però Watts el rescata i mata a Saint Joe i la seva tripulació. De tornada a Miami, Nick i el seu equip fan que Watts revivi el seu darrer encontre amb Mae i s'adonin que Mae va irrompre a la volta on emmagatzemen gravacions dels records als quals accedeixen. Mae també va enregistrar Elsa Carine, una clienta que va reviure repetidament les seves proves amb un amant més gran i ric. Nick reconeix la veu del seu amant com Walter Sylvan, un ric "baró de la terra" que havia mort recentment.

Investigant, Nick s'assabenta que Elsa va ser assassinada recentment i que el seu fill petit va ser segrestat per una dona que coincideix amb la descripció de Mae. Mentre busca a Mae, Nick és atacat per Cyrus Boothe, un ex secuaces de Saint Joe. En adonar-se que el fill d'Elsa era probablement el fill de Walter Sylvan i, per tant, un possible hereu de la seva fortuna, Nick s'enfronta a la vídua de Sylvan, Tamara, una clienta única que té la memòria danyada.

En un moment de lucidesa, Tamara assenyala Nick cap a un lloc on Boothe i Mae podrien amagar-se. Nick i Boothe es barallen, amb Boothe gairebé ofegant-se abans que Nick el pugui sotmetre. Porta Boothe de tornada a l'oficina i el connecta a les màquines, tot i l'avís de Boothe que no li agradaran les respostes que rep.

Al llarg de la reminiscència, Boothe s'havia enfrontat a Mae i la va reclutar per la força en els seus plans per contra Nick. Els seus records revelen que la base de la seva relació amb Nick era una mentida: havia posat en escena la pèrdua de les claus i havia investigat Nick per seduir-lo millor, però els records també mostren que Mae havia arribat a estimar-lo realment. Quan Boothe va assassinar Elsa, Mae va agafar el fill de la dona i va fugir, amagant-lo en un lloc desconegut.

Posteriorment, Boothe va trobar a Mae i va intentar obligar-la a revelar la seva ubicació, amenaçant-la amb Baca. Nick observa la memòria mentre Mae pronuncia un discurs a Boothe, que en realitat està pensat per a ell. De manera indirecta, revela la ubicació del fill d'Elsa i professa el seu amor per Nick. Llavors, veient només una sortida a la seva situació, Mae pren una dosi letal de Baca i salta a la mort.

Devastat, Nick obliga a Boothe a reviure el seu pitjor record: quan els homes de Saint Joe el van cremar viu com a càstig per desaprofitar els beneficis. Continua enfrontant-se amb el fill legítim de Sylvan, Sebastian, que va contractar Boothe per eliminar Elsa i el seu germanastre per protegir la seva herència. Sebastian intenta suïcidar-se però no pot fer-ho i és arrestat.

Nick confessa a Watts que intencionadament va "cremar" els records de Boothe, un delicte important que probablement serà acusat. Després es retira i fa servir les seves màquines per reviure el temps que passa amb Mae la resta de la seva vida. En la seva memòria, Nick li explica a Mae una versió de la història d’Orfeu i Eurídice, que acaba abans de la seva conclusió habitual: Orfeu mirant cap enrere a Eurídice i obligada a tornar al més enllà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada